2008.12.02. 08:38 szelessav

A szélessávú internetelérések száma továbbra is növekedik, az Unióban összességében 3 százalékkal. Még mindig az ADSL a legelterjedtebb, de megállíthatatlanul jön föl a mobil net is. Magyarország továbbra is hátvéd.

 

Az Unióban még mindig nagyok az országok közötti különbségek: a győztes Dániában 100 emberből 37-nek, nálunk 15-nek, Bulgáriában viszont csak 9-nek van szélessávú internetelérése. Nem árt eleget ismételni, hogy a mi 15-ünk nagyon kevés, ahogy azt se, hogy olyan közös ügy a penetráció, amiért mindenkinek tennie kellene (mármint azon túl, hogy a másikra mutogat. És még mielőtt valaki rám is mutatna: 1. én blogot írok róla, tehát nemcsak mutogatok, 2. most írtam, hogy nem mutogatni kéne). Akkor is kevés, ha összes ország átlagához mérjük (22).

Örvendetes hír, hogy a jelentős erejű inkumbensek aránya folyamatosan csökken, mára aláment az 50 százaléknak, ami talán serkenti a versenyt és csökkenti az árakat (vagy javítja a minőséget). 

 

Itt olvasható a jelentés. Erős gyomrúaknak ajánlom.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr13799197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása